One Conference

Jaar: 2019

De One Conference is het jaarlijkse internationale cybersecuritycongres in Den Haag. Dit jaar vindt de One Conference plaats op 1, 2 en 3 oktober. De conferentie verbindt techneuten, experts, beleidsmakers en besluitvormers op een niet-commercieel, neutraal platform.  Met het uitsturen van een Call for Presentations wordt deze groep gevraagd om inhoudelijk bij te dragen aan de programmering van het congres.

De One Conference is een driedaagse conferentie bestaande uit een plenair programma en diverse break out sessies. Zowel technische onderwerpen als malwaredetectie, incident response, law enforcement cases evenals minder technische onderwerpen, o.a. publiek-private samenwerking, komen aan bod. Ook wordt aandacht gegeven aan onderzoeksprojecten uit bedrijfsleven en de wetenschap.

In de loop der jaren draagt de conferentie steeds meer bij aan de internationale positionering van Nederland op het gebied van cybersecurity. Nederland is sinds 2013 gastheer van de One Conference (daarvoor het Govcert symposium). Nadat in 2015 de One Conference in dezelfde week plaatsvond als de Global Conference on CyberSpace en in 2016 deels in het teken stond van het Nederlandse voorzitterschap van de Europese Unie, draagt de conferentie ook bij aan de “October Cybersecurity Month“.

De One Conference is een initiatief van de Rijksoverheid. ECP is als ervaren partij in het cybersecurityveld en met ervaring in de organisatie van grootschalige publiek-private evenementen een van de mede-organisatoren van deze conferentie.  Naast ECP zijn de organisatoren het NCSC, het Ministerie van Justitie en Veiligheid en het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Highlights

▪ Nederland presenteren en profileren als digital gateway to Europe en een digital safe place to do business.
▪ Vertalen van kennis en inzichten over dreigingen, technische ontwikkelingen en kwetsbaarheden naar de nationale en de Europese beleidsagenda/beleidsinitiatieven.
▪ Het bieden van een platform voor side-meetings voor beleidsmakers en techneuten waaruit bestaande samenwerkingen kunnen worden verstevigd en nieuwe samenwerkingen kunnen ontstaan.

Meer informatie

Wilt u meer informatie ontvangen over de One Conference, neem dan contact op met Marjolijn Bonthuis via marjolijn.bonthuis[@]ecp.nl of 070 419 0309.
Bezoek ook de website van de One Conference.

One Conference logo 2017Terug naar activiteiten